Kahvia ja jälkiruokaa!

BLOGI - julkaistu 29.03.2018

Mikä sopisikaan kahvin kanssa paremmin yhteen kuin makea jälkiruoka – ja toisinpäin – makean jälkiruoan kanssa kupillinen tuoretta, tummaa kahvia.

Viini-ihmiset tietävät, että ruoan ja juoman yhteensopivuus on se juttu. Mutta tiesitkö, että sama pätee myös kahviin ja sen tummuuteen. Mitkä parit toimivat? Tutkitaanpa asiaa!

Kahvin ja jälkiruoan yhteensopivuustaulukko

Kokosimme listalle yleisimmät Suomessa nautittavat jälkiruoat ja maistelimme, minkä tummuusasteen kahvin kanssa ne maistuvat parhailta yhdessä.

Raatiin valitsimme tottuneita kahvi-ihmisiä ja vannoutuneita jälkiruokaihmisiä. Homma suoritettiin nyyttikestiperiaatteella. Näin jälkiruokien valmistaminen jakautui usean ihmisen harteille. Mutta kahvit keitettiin keskitetysti (ja huolella).

 

Hyvään jälkiruokaan kannattaa valita hyvä kahvi

Maistamiseen valitsimme erinomaiset Wilson Coffeen kahvit. Wilson Coffeen kahvilaatuja on kolme: tummuusasteeltaan kolmonen, nelonen ja viitonen, joista jälkimmäinen on tummin. Kaikki kolme kahvia osoittautuivat raadille mieluisiksi ilmankin jälkiruokaa.

Mutta tässä siis tuo lopputuloksena syntynyt taulukointi. Ne jälkiruuat, joita ei ollut paikalla maisteltavana, arvioitiin listalle yhteisen näkemyksen perusteella. Joissakin kohdin mielipiteet jakautuivat, mutta taulukkoon merkittiin eniten kannatusta saanut vaihtoehto.

 

Kannattaa maistaa, oletko samaa mieltä – onnellisia hetkiä!

 

Suosituimmat makeat jälkiruuat:Wilson Coffee no:
Pulla, viineri ja leivoksetNelonen
Letut, vohveli ja pannukakkuKolmonen
PiparkakutNelonen
Donitsi ja munkkiKolmonen
Täytekermakakku (mansikka)Kolmonen
Sacherkakku ja brownieViitonen
Jäätelö ja jäädykkeetNelonen
TiramisuViitonen
PannacottaViitonen
Crème caramelViitonen
Crème brûléeViitonen
Pavlova (marenki)Nelonen
Omenatorttu ja omenahyveNelonen
MustikkapiirasKolmonen
Köyhät ritaritNelonen
BanoffeeNelonen
Vaahdot (suklaamousse)Viitonen
Leipäjuusto ja lakkahilloKolmonen
JuustokakkuNelonen
UunibanaaniNelonen