fbpx

Vuorten rinteiltä suomalaisten kahvipöytiin

Kenialainen arabica on erityisen laadukasta ja juuri siksi maailman kalleinta raakakahvia. Wilson Coffee valmistetaan vain maailman parhaista, kookkaista kenialaisista arabica-kahvipavuista.

Kenialainen kahvi – vulkaanisten vuoristojen tumma kulta

Wilson Coffeen korkealaatuiset kahvipavut kasvavat ja kypsyvät Wilson Kirwan entisillä kotikulmilla Kenian ylängöillä ohuessa ja puhtaassa vuoristoilmastossa 1600–1800 metrin korkeudessa. Saasteeton ja raikas vuoristoilma on ympäri vuoden tasaisen lämmintä; päivisin 23–25-asteista ja öisin noin 15-asteista. Vuoriston vulkaanisessa, mineraali- ja rautapitoisessa punaisessa mullassa kasvaneet kahvikirsikat imevät itseensä maaperän hienoimmat aromit. Pitkän kasvukauden aikana kenialainen kahvikirsikka saa sille ominaisen syvän viininpunaisen värinsä. Kenian vuoristoilman, vulkaanisen maaperän ja paahtavan auringon luomissa olosuhteissa syntyy kahvin täyteläinen ja aromikas makuelämys.

Käsityönä pientiloilta

Pientilojen viljelijät poimivat vain kypsät kahvikirsikat käsityönä kahvipuista ja kuljettavat säkit aasin selässä paikalliseen kahviosuuskuntaan.

Osuuskunnissa kahvikirsikat ensin punnitaan ja pestään vedellä. Seuraavaksi kahvikirsikoista kuoritaan kahvin sydän eli kahvipapu esiin. Kuorintavaiheen jälkeen vesi kuljettaa pavut painon mukaan oikeisiin lajitteluastioihin, joista papujen matka jatkuu paahtavan auringon alle kuivattavaksi. Kahvipavut kuivuvat 2 viikkoa erikoisvalmisteisilla roikkuvilla pöydillä, joissa niitä käännellään aika ajoin.

Kun pavut ovat kuivaneet, ne kuljetetaan myllyyn poliisisaattueessa. Kenialainen käsin poimittu ja lajiteltu kahvipapu on niin arvokasta tavaraa, että niiden kuljetus tapahtuu poliisien tiukassa valvonnassa. Myllyssä pavuista putsataan kuori pois ja ne lajitellaan koon mukaan.

Myllytyksen jälkeen pavut pakataan säkkeihin ja lastataan merikontteihin. Kahvipavut matkaavat rahtilaivalla Kenian rannikolta Intian valtamerta pitkin Punaiselle merelle. Suezin kanavan kautta kahvipavut matkustavat Välimerelle ja pian ne ovatkin Euroopan puolella. Papujen päätepysäkkinä on Tanskan Aarhusissa sijaitseva BKI Foodsin moderni paahtimo.

Suomalaiseen makuun räätälöity

Paahtimon tuotekehityksen prosesseissa käytetään ainoastaan Suomesta vietyä lähdevettä. Täydellisesti suomalaiseen suuhun sopivaa makua ja paahtoastetta etsittäessä myös veden on oltava kotimaista. Paahdettu kahvi pakataan Aarhusin paahtimolla ilmatiiviiseen Wilson Coffee -tyhjiöpakkaukseen ja tuodaan Suomeen, ahkerien kahvinjuojien maahan. Tutustu kahveihimme ja hae lähimmältä jälleenmyyjältä omasi!

UUTTA: Tilaa kahvit suoraan verkosta!

Siirry verkkokauppaan